Izvor: Radio 021, 10.Maj.2020, 22:30

Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata, svako treće noćenje biće besplatno

Kako bi privukli strane turiste nakon korona krize, italijansko mediteransko ostrvo Sicilija planira da prepolovi cene avionskih karata i da plati jedno od tri noćenja u hotelima.

Ove mere uklapaju se u fond od 50 miliona evra koji je pripremljen da bi se oživela turistička industrija.

Originalna sicilijanska šema, bazirana na "Prazno za puno", pokrenula bi se u onom momentu kada Italija ponovo potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otvori svoje granice. Vaučeri za avionske letove sa popustom, hoteli i besplatne muzejske karte biće dostupne preko zvanične veb stranice ovog ostrva, Visit Sicily.

"Sicilija priprema fond od 50 miliona evra kako bi turistima dali popuste na letove, muzeje i atrakcije. A na svake tri noći, jedna noć je besplatna", izjavio je direktor turizma Sicilije.

On je najavio da će se nuditi 400.000 vaučera za popuste i poklone koji će podstaći turiste da se, uprkos strahu zbog korone, odluče da putuju na Siciliju. Besplatnu noć finansiraće regionalno turističko odeljenje.

Gubici koje ima Sicilija zbog zatvaranja granica, uvođenja karantina i ograničavanja putvanja od 10. marta, prelaze 1,09 miliona dolara. Italija je bila jedna od najteže pogođenih zemalja koronavirusom, zabeleživši preko 200.000 slučajeva i 27.000 smrtnih slučajeva. Zemlja je u karantinu od početka marta, i dok se ograničenja polako ukidaju od naredne nedelje, još uvek nije dozvoljeno putovanje među regionima.

Autor: BIZlife

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.