Severna Mitrovica: Otpušten poslednji pacijent iz Studentskog doma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 13:43

Severna Mitrovica: Otpušten poslednji pacijent iz Studentskog doma

Nakon potvrde o izlečenju od korona virusa danas je iz Studentskog doma broj 6 u Severnoj Mitrovici otpušten i poslednji pacijent, potvrdila je direktor Studentskog centra "Priština" Dragana Antonijević.

Ona je za Kosovo onlajn rekla da će već u toku dana uslediti detaljna dezinfekcija i sređivanje prostora u kojem su bili smešteni pacijenti sa blažim simptomima, oboleli od virusa kovid -19 i da će ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dom uskoro biti potpuno spreman da ponovo primi studente.

Nakon izbijanja pandemije korona virusa u srpskim sredinama na KiM, a prema preporukama i konsultacijama sa stručnjacima za epidemiologiju iz Srbije, odlučeno je da se Studentski dom broj 6 opremi kao kovid bolnica za osobe sa lakim simptomima, a prvi pacijenti su primljeni 5. aprila.

Od početka epidemije, u srpskim sredinama ukupno je obolelo 116 osoba, izlečeno je 105, a preminulo je deset osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.