Izvor: Radio 021, 14.Apr.2020, 18:23

Šest puta više preminulih u Švedskoj nego juče, do sada ukupno 1.033

Broj osoba u Švedskoj čija je smrt povezana sa virusom korona danas je prešao 1.000, pošto je za protekla 24 sata prijavljeno 114 umrlih, gotovo šest puta više nego prethodnog dana, kada ih je bilo 20.

U Švedskoj je virus korona odneo ukupno 1.033 života, javlja AP.

Švedska sprovodi relativno liberalnu politiku u borbi protiv virusa korona, uprkos naglom rastu broja umrlih.

Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su 22 stručnjaka za javno zdravlje zatražila od političara da preuzmu kontrolu, uz ocenu da je nacionalna zdravstvena služba podbacila i da Švedska ima veći broj smrtnih slučajeva po glavi stanovnika u odnosu na susedne zemlje.

Iz nacionalne zdravstvene službe su odgovorili da eksperti imaju “pogrešne” podatke.

Švedske vlasti su preporučile građanima da vode računa o međusobnoj fizičkoj udaljenosti i zabranile okupljanja više od 50 osoba, ali škole i ugostiteljski objekti i dalje rade.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.