Izvor: MozzartSport.com, 24.Jan.2021, 09:16

Serenž bez prvog strelca lige u derbiju kola

Belgija 2: Vesterlo bi mogao da iskoristi suspenziju gruzijskog napadača Georgesa Mikautadzea koji je postigao 16 golova u Proksimus ligi

Virus korona napravio je pustoš u belgijskom fudbalu. Klubovi su doživeli finansijski kolaps prethodne godine, pa je ove sezone u drugom rangu takmičenja, Proksimus ligi, samo osam ekipa koji će igrati četvorokružni sistem takmičenja. Nema više Lokerena koji je bankrotirao, a u amaterski rang su prebačeni Roselar i Virton. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Odigrano je 15 kola, a na vrhu se izdvojio Sint Žiles koji ima čak devet bodova više od najbližeg pratioca Serenža. Prvo mesto donosi plasman u Župiler ligu, dok će drugoplasirani tim da igra baraž sa pretposlednjim timom iz elitne lige.

Derbi 16. kola u drugoj ligi Belgije igraju Vesterlo i Serenž u nedelju (16.00). Domaćin ima dva boda manje i eventualnim trijumfom bi izbio na drugo mesto. Serenž je debitant u drugoligaškoj konkurenciji, a klub dolazi iz provincije Lijež. Ovaj tim ima ubedljvo najboljeg strelca šampionata, Gruzina Georgesa Mikautadzea. On ima samo 20 godina, rođen je u Lionu, a poseduje i francuski pasoš. Postigao je već 16 golova ove sezone. Pre dve nedelje je dobio crveni karton u meču sa Molenbekom, pa je kažnjen sa tri utakmice. Neće igrati u Vesterlu što je veliki hendikep za Serenž.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Vesterlo je dugo godina bio redovni član najbolje lige Belgije. Pre dve decenije je osvojio i Kup i Superkup ove zemlje Benuluksa, ali kriza poslednjih godina. Ova dva tima su već odigrala dva meča u ovom šampionatu, a uspešniji je bio Vesterlo koji je sakupio četiri boda. Na svom terenu je odigrao nerešeno – 1:1, a u gostima je slavio sa 2:0. Dva od tri gola za Vesterlo protiv Serenža dao je Igor Vetokele, internacionalac iz Angole. On je nekada branio boje Kopenhagena, Čarltona i Sint Trojdena.

Vesterlo je odličan na svom terenu u poslednje vreme. Sakupio je 13 bodova u prethodnih pet utakmica na stadionu Het Kujpje. Serenž je najbolji gost u ligi. Osvojio je 14 bodova na osam susreta. Nedostatak Mikautadzea, napadača koji postiže više od gola po meču, sigurno će oslabiti goste, pa prednost dajemo Vesterlou. Domaćin obično igra utakmice sa dva ili tri gola. Na čak sedam od osam poslednjih mečeva dolazio je tip 2-3.

BELGIJA 2 – 16. KOLO

Petak

Lirs – Klub Briž U23 3:1 (2:0)

Subota

Dejnze – Sint Žiles 2:4 (1:2)

Nedelja

16.00: (2,00) Vesterlo (3,45) Serenž (3,45)

20.00: (1,92) Lomel (3,45) Molenbek (3,70)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.