Šef CDC-a: Vakcinisaćemo Amerikance do jula 2021. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 07:57

Šef CDC-a: Vakcinisaćemo Amerikance do jula 2021. godine

Direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild izjavio je da bi većina Amerikanaca mogla da bude vakcinisana protiv korona virusa najkasnije do jula 2021. godine.

Redfild je u sredu, obraćajući se Odboru za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije američkog Senata, rekao da očekuje da će se vakcinacije protiv Kovida-19 sprovoditi mesecima, prenosi Rojters.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da očekuje da će oko 700 miliona doza vakcine biti dostupno krajem marta ili u aprilu, što je, kako je naveo, dovoljno za vakcinaciju 350 miliona ljudi.

"Mislim da će nam trebati vremena do aprila, maja, juna, a moguće i jula, da u potpunosti vakcinišemo sve američke građane", poručio je Redfild.

Pored Redfilda, o pandemiji korona virusa, od koje je do sada preminulo više od 200.000 ljudi u SAD, svedočili su šef američke Uprave za hranu i lekove Stiven Han, šef američkog Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti Entoni Fauči, kao i zvaničnik za zdravstvo i socijalne usluge Bret Žiroar.

Vakcina za korona virus i dalje ne postoji, ali nekoliko mogućih je u završnim fazama ispitivanja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.