Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 13:25

Sedam korisnika i troje zaposlenih Gerontološkog centra "Novi Sad" ima koronu

Prisustvo virusa korona potvrđeno je kod sedam korisnika i troje zaposlenih Gerontološkog centra "Novi Sad".

Svi korisnici kod kojih je potvrđen virus su iz objekta na Limanu, dok u objektima u Futogu i na Novom naselju nema pozitivnih. Kako obaveštavaju iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, korisnici kod kojih je potvrđen virus su trenutno klinički stabilni.

Tri radnika Gerontološkog centra "Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Sad", po jedan iz svakog objekta u Novom Sadu, na odsustvu su zbog potvrđene infekcije Covidom-19.

Osim Gerontološkog centra u Novom Sadu, na današnji dan, 5. avgust virus korona potvrđen je u sledećim ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini:

1. Kod pet korisnika i jednog zaposlenog u Gerontološkom centru "Srem" u Rumi;

2. Kod 10 korisnika i 16 zaposlenih u Gerontološkom centru u Subotici;

3. Kod jednog zaposlenog (rađen kontrolni test, rezultat u roku od 48 sati) Doma za stare u Kuli;

4. Kod 16 korisnika i osmoro zaposlenih Doma za lica ometena u razvoju "Srce u jabuci" u mestu Jabuka;

5. Kod 19 korisnika i petoro zaposlenih u Domu za stare "Nacionalni dom" u Vladimirovcima;

6- Kod jedne zaposlene u Domu za stare "Konak" u Sremskoj Kamenici.

Inače, broj pozitivnih korisnika se u pojedinim ustanovama smanjuje u odnosu na jučerašnji (OVDE), jer se rade kontrolna testiranja 14 dana po izlasku iz bolnice.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.