Izvor: Radio 021, 02.Mar.2020, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik iranskog vrhovnog vođe umro od virusa korona

Savetnik iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija umro je danas od virusa korona, javio je iranski državni radio, navodeći da je on prvi visoki funkcioner koji je podlegao bolesti, koja je pogodila mnoge članove rukovodstva Islamske republike, preneo je AP.

Mirmohamadi je umro u bolnici na severu Teherana, saopštio je državni radio. Imao je 71 godinu.

Smrt člana Saveta Mohameda Mirmohamadija dogodila se u trenutku kada je, kako je Iran objavio, virus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ubio 66 ljudi među 1.501 potvrđenih slučajeva u zemlji.

Iran ima najviše smrtnih slučajeva na svetu posle Kine, epicentra epidemije.

Iran je izvestio o 978 potvrđenih slučajeva novog virusa, uz 54 smrtna slučaja od bolesti nazvane COVID-19. U široj regiji Bliskog istoka zabeleženo je više od 1.150 slučajeva novog virusa korona, od kojih je većina povezana s Iranom.

Eksperte brine iranski procenat smrtnosti od zaraze, oko 5,5 odsto, mnogo viši nego u drugim zemljama, što ukazuje da bi broj zaraženih u Iranu mogao biti mnogo veći nego što pokazuju trenutne brojke.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Abas Mousavi je, otvarajući onlajn konferenciju za novinare, govorio o epidemiji, odbacujući pomoć koju je ponudio Iranu američki državni sekretar Mike Pompeo.

Savet čiji je on bio član, savetuje vrhovnog vođu ajatolaha Ali Khameneija u rešavanju sporova između sveštenika i parlamenta.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Visoki iranski funkcioner preminuo od korona virusa

Izvor: Danas, 02.Mar.2020

Savetnik iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hamneija umro je danas od korona virusa, javio je iranski državni radio, navodeći da je on prvi visoki funkcioner koji je podlegao bolesti, koja je pogodila mnoge članove rukovodstva Islamske republike, preneo je AP.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.