Izvor: Beta, 12.Jun.2021, 14:19

Saudijska Arabija zbog korone ograničila hodočašće u Meku na 60.000 vernika

Saudijska Arabija je objavila da će zbog pandemije korona virusa ove godine hadžiluk, islamsko hodočašće u Meku, biti dozvoljen za najviše 60.000 hodočasnika, isključivo iz kraljevine. Odluku Ministarstva za Hadž i Omru prenela je danas državna novinska agencija.U Saudijskoj Arabiji, gde obično na hadžiluku bude oko 2,5 miliona ljudi, prošle godine je zbog pandemije učestvovalo samo 1.000 i prvi put nije bilo vernika iz inostranstva.Dve trećine su bili strani radnici iz redova 160 različitih nacionalnosti koji bi obično bili zastupljeni na hadžu, dok je trećinu činilo obezbedjenje i medicinsko osoblje.Godišnje hodočašće počinje sredinom jula. Taj ritual jedan je od pet stubova Islama koje svaki vernik treba da obavi bar jednom u životu ako ima sredstva.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arabija ograničila hodočašće u Meku na 60.000 vernika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2021

Saudijska Arabija je objavila da će zbog pandemije korona virusa ove godine hadžiluk, islamsko hodočašće u Meku, biti dozvoljen za najviše 60.000 hodočasnika, isključivo iz kraljevine. Odluku Ministarstva za Hadž i Omru prenela je državna novinska agencija. U Saudijskoj Arabiji, gde obično...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.