Samostalni sindikat: Svakom trećem zaposlenom bilo ugroženo mentalno zdravlje tokom pandemije

Izvor: Beta, 12.Maj.2021, 12:54

Samostalni sindikat: Svakom trećem zaposlenom bilo ugroženo mentalno zdravlje tokom pandemije

Pandemija korona virusa je doprinela dodatnom stresu na radu, koji prijavljuje čak 63 odsto zaposlenih, kao i kod svakog trećeg radnika na kojeg su negativno uticale promene u načinu rada i radnoj atmosferi, rezultati su istraživanja koje je pokrenuo Savez samostalnih sindikata Srbije.Istraživanje je uradjeno na uzorku od 610 ispitanika, zaposlenih većim delom u javnom sektoru, iz gotovo svih većih mesta i gradova Srbije.Posledice korona virusa su najviše ostavile traga na psihi žena i zaposlenih izmedju 35 i 50 godina starosti, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata.Dodaje se da su rezultati istraživanja očekivano pokazali da u vreme pandemije dolazi do narušavanja psihičkog i fizičkog zdravlja."Situacija izazvana korona virusom, kada su gradjani prinuđeni na izolaciju i veliku opreznost u cilju očuvanja svog i zdravlja drugih, zbog čega su im životni i radni tokovi izmenjeni, izaziva u mnogima negativna osećanja. Poremećaj svakodnevnice i nove emocije proizvode strah i strepnju, što dovodi do narušavanja psihičkog zdravlja", ističe se u saopštenju.Medju anketiranim je 30 odsto bilo pozitivno na virus kovod-19, a svaki drugi je ukazao na stres izazvan strahom da se zaraza može doneti ukućanima, dok je strah za vlastitu sigurnost i nedostatak zaštitne opreme prijavio neznatan broj ispitanika.Od fizičkih i psihičkih tegoba, u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istraživanje: Svakom trećem zaposlenom u Srbiji ugroženo mentalno zdravlje tokom pandemije

Izvor: Radio 021, 12.Maj.2021

Svakom trećem zaposlenom u Srbiji je tokom pandemije bilo ugroženo mentalno zdravlje, a posledice korona virusa su najviše traga ostavile na psihi žena i zaposlenih između 35 i 50 godina starosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.