Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 12:26

Samo večiti kao domaćini uspešniji od Brđana: Korona ometa Bačku, može li nešto drugo sem X u Milanovcu?

Zanimljivi sudari u okviru 16. kola Superlige

Polusezona se bliži, ali se situacija u vrhu ne kristališe. Osim Crvene zvezde koja je jasan lider Superlige, kao i Partizana i Vojvodine kao njenih najbližih pratilaca, borba za Evropu garantuje uzbudljiv i napet zaplet. Mnogo je ekipa koji se nadaju izlasku na međunarodnu scenu, a prvi među njima je četvrtoplasirani Čukarički, koji danas na Banovom brdu dočekuje Napredak (15.00).

Čuka ima posla sa probuđenim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Napretkom, ali napominjemo da su samo večiti kao domaćini osvojili više bodova od Brđana. Napredak je, pak, na strani dobio jednom, jednom remizirao i pet puta izgubio. Uostalom, na 15 gostovanja na Brdu samo jedna pobeda i dva puta po bod za Čarapane. Sve ostalo porazi.

Ipak, ostaje da se vidi kako je na Brđane delovalo ispadanje iz Kupa Srbije tokom nedelje. Sastav Dušana Đorđevića imao je 2:0 u Surdulici, ali je Radnik do kraja anulirao prednost i posle izvođenja jedanaesteraca izbacio Beograđane iz najmasovnijeg takmičenja u zemlji.

"I sam tražim odgovor na to pitanje šta nam se desilo u Surdulici? Verovatno pad koncentracije i nenormalna volja da se pobedi, možda i faktor sreće. Boli nas taj poraz, celu ekipu i mene kao trenera. Imali smo sve u svojim rukama, onda u finišu primili gol i na kraju meča nismo imali ništa. Samokritičan sam i uvek analiziram šta sam mogao da uradim bolje. Dolazak Gorana Stevanovića meni je bio signal da se u Napretku stvari odvijaju nabolje. Ozbiljan trener, selektor. Kruševljani igraju bolje od njegovog dolaska. Uspeo je da stabilizuje ekipu. U svakom slučaju, nema lakih utakmica. Iako nam je liga glomazna, mnogo je neugodinih rivala", istakao je Dušan Đorđević.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Žargonski rečeno, kec može da se pojuri i u Novom Pazaru, jer u grad sa Jošanice stiže OFK Bačka. Gosti iz Bačke Palanke nalaze se u crnoj seriji od pet poraza, odnosno nanizali su 10 mečeva bez pobede u svim takmičenjima. Poslednji put radovali su se još krajem avgusta.

"Dobro smo radili i protiv tradicionalno teškog protivnika treba da pružimo maksimum i ostvarimo važnu pobedu, koja može da donese beg iz zone ispadanja. Rival iz Bačke Palanke želi da prekine seriju neuspeha, pa sledi teška utakmica. Još nisam rešio sve dileme oko sastava, ali imamo široku bazu i igraće najspremniji. Verujem da ćemo biti disciplinovani i borbeni, kao na prethodnom gostovanju Voždovcu", rekao je Radoslav Batak, trener Pazaraca, koji su tri meča bez slavlja.

Sa druge strane, kormilar Bačke Goran Milojević apostrofirao je problem sa virusom korona, koji je dodatno osujetio njegove igrače.

"Imamo malih problema sa Covidom-19 i do same utakmice nećemo znati na koga možemo da računamo. Uglavnom, zdravstveni bilten je znatno bolji i verujem da možemo da sastavimo tim koji će se ravnopravno nositi sa Pazarcima. Uprkos nepovoljnim rezultatima mi se ne predajemo i verujem da možemo izvući pozitivan rezultat. Novi Pazar je najveći deo bodova osvajao na Gradskom stadionu gde su bodove ostavljali Vojvodina i Partizan. Uzdam se u tradiciju i podatak da uvek dobro prolazimo u Pazaru", rekao je Milojević.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U preostalim duelima, izuzev večitih, Metalac je favorit u sudaru sa Zlatiborom, dok se nešto više neizvesnosti očekuje u dvoboju Voždovca i Mladosti. Sastav iz Gornjeg Milanovca neporažen je na sedam proteklih domaćinstava u prvenstvu, ali je na prethodnih šest remizirao. Sa druge strane, Zlatibor je u seriji od tri pobede. Takođe, Voždovac se uzda u tradiciju protiv Lučanaca, jer nije izgubio od Mladosti u svom domu na šest prethodnih odmeravanja snaga.

SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

Mačva - Inđija 3:0 (1:0)

/Adamović 11, Ortiz 33 i 68/

Nedelja

15.00: (1,45) Čukarički (4,30) Napredak (7,75)

15.00: (2,05) Metalac (3,45) Zlatibor (3,60)

15.00: (1,93) Novi Pazar (3,45) Bačka (4,10)

15.00: (2,10) Voždovac (3,35) Mladost (3,60)

17.00: (4,50) TSC (3,60) Partizan (1,82)

19.00: (1,07) Crvena zvezda (13,0) Rad (25,0)

Ponedeljak

16.00: (1,90) Proleter NS (3,40) Javor (4,30)

16.00: (3,60) Radnički (3,35) Vojvodina (2,10)

16.00: (1,85) Spartak (3,50) Radnik (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.