Sa 113 godina pobedila koronu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 20:11

Sa 113 godina pobedila koronu

Najstarija žena u Kataloniji Marija Branjas (113) koja već dve decenije živi u staračkom domu na istoku Španije u mestu Olot, pobedila je pandemiju i uspešno se izlečila od Korona virusa.

Mediji prenose da je Marija imala sreću što je preživela, jer je samo u jednom danu 17 ljudi umrlo u njenom domu i dodaju da ju je nova životna pobeda stavila na vrh super senior liste gde je do sada bila Holanđanka Kornelija Ras sa 107 godina.

Branjas je rođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 4. marta 1907. i kao dete je uspela da pobedi i špansku groznicu, jednu od najvećih pandemija koja je harala svetom od 1918-1920. godine.

U intervjuu za španske medije Branjas kaže da sada još ima manjih problema, što je i normalno, ali da je dobro nakon što je u aprilu bila pozitivna na koronavirus.

"Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su mi pomogli da se oporavim. Zaista su se trudili", rekla je Marija Branjas.

Američki mediji pišu da je Marija rođena u San Francisku, da joj je otac bio novinar i da su se zato preselili u Španiju gde se 1931. udala za lekara sa kojim je imala troje dece. Danas ima 11 unuka i 13 praunuka.

Udruženje "Gerontology Research Group" tvrdi da je Branjas najstarija osoba na svetu koja je uspela da pobedi COVID-19.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.