Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 22:35

SZO poziva Belorusiju da uvede nove mere zbog širenja virusa korona

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Patrik O'Konor pozvao je danas Belorusiju da uvede nove mere suzbijanja širenja virusa korona iz zabrinutosti da bi epidemija mogla da uđe u novu zabrinjavajuću fazu.

Predsednik Aleksandar Lukašenko prethodnih nedelja umanjivao je potrebu za donošenjem mera uključujući mere socijalne distance, a govorio je i da ispijanje votke, vožnja traktora i kupanje u sauni može da pomogne protiv virusa.

U Belorusiji je potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 2.226 slučajeva virusa korona, a 23 osobe su umrle.

O'Konor koji predvodi delegaciju SZO u poseti Belorusiji ove nedelje, rekao je da je ta zemlja primenila mere suzbijanja epidemije, ali da je virus počeo da se širi u zajednicama u Minsku i drugim oblastima.

"Belorusija ulazi u novu fazu razvoja epidemije. Vidimo da se virus prenosi u zajednici. Ova situacija je zabrinjavajuća i zahteva nove mere", rekao je on na konferenciji za novinare.

Rekao je da je SZO preporučila Belorusiji da uvede mere koje će povećati fizičku distancu, nastavi mere izolacije, testiranja i praćenja kontakata pacijenata obolelih od virusa.

U Belorusiji se i dalje igra fudbal, dok su druge evropske zemlje uvele karantin i otkazale sve javne događaje.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SZO: Srbija epidemiju koronavirusa drži pod kontrolom

Izvor: Luftika.rs, 12.Apr.2020, 10:15

Broj zaraženih u Srbiji novim korona virusom je stabilan poslednjih nedelju dana, što znači da se epidemija, za sada, drži pod kontrolom, kaže šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša.. On je za Tanjug naglasio da je za zaustavljanje epidemije potrebno smanjiti...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.