SZO pozdravlja pojavu ruske vakcine: Svaka bezbedna i efikasna vakcina - opšta dobrobit

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 17:06

SZO pozdravlja pojavu ruske vakcine: Svaka bezbedna i efikasna vakcina - opšta dobrobit

Organizacija pozdravlja sva dostignuća u oblasti istraživanja i razvoja vakcine protiv virusa korona

Svaka bezbedna i efikasna vakcina postaće opšta dobrobit, izjavili su tehnički eksperti Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

- SZO je upoznata sa tim da je vakcina protiv kovida 19 registrovana u Državnom registru lekova Ruske Federacije, kako je objavljeno 11. avgusta. i poziva na brz, pravičan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ravnopravan pristup svakim vakcinama poput te širom sveta - istakla je organizacija.

Ranije su predstavnici SZO saopštili da razgovaraju sa Moskvom o mogućnosti da prouče detalje ispitivanja vakcine i sprovođenje prekvalifikacije ruske vakcine protiv virusa korona, što će pokazati koliko ona ispunjava međunarodne standarde.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut "Gamaleja" zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Vakcina je nazvana "Sputnik V". Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško saopštio je da će se vakcina proizvoditi na dva mesta – u centru "Gamaleja" i u kompaniji "Binofarm". Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da je vakcina prošla sve neophodne testove i da formira stabilan imunitet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SZO: Svaka bezbedna i efikasna vakcina postaće opšta dobrobit

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2020, 09:48

Svaka bezbedna i efikasna vakcina postaće opšta dobrobit, izjavili su tehnički eksperti Svetske zdravstvene organizacije (SZO).. „SZO je upoznata sa tim da je vakcina protiv kovida 19 registrovana u Državnom registru lekova Ruske Federacije, kako je objavljeno 11. avgusta. Organizacija pozdravlja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.