SZO: Zabrinutost

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 19:04

SZO: Zabrinutost

SZO je saopštila danas da je soj korona virusa B.1.617, koji je prvi put otkriven u Indiji, klasifikovan kao soj koji izaziva zabrinutost na globalnom nivou.

"Postoje neke dostupne informacije koje ukazuju na povećanu prenosivost (virusa)", navela je tehnička direktorka SZO Marija van Kerkove, prenosi Rojters.

Indijski mutirani tip kovida 19 je do sada otkriven u nekoliko evropskih zemalja, poput Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanije, Nemačke, Rumunije, Francuske, Švajcarske i Belgije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

WHO: Indijska varijanta virusa za globalnu zabrinutost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2021

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je u ponedjeljak da je varijanta korona virusa B.1.617 prvi put identifikovana u Indiji klasifikovana kao varijanta od globalne zabrinutosti.  “Klasifikujemo ovo kao varijantu koja predstavlja zabrinutost na globalnom nivou”, rekla je Maria Van Kerkhove,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.