SZO: Sve manje smrtnih slučajeva od kovida u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2022, 13:28

SZO: Sve manje smrtnih slučajeva od kovida u svetu

Broj novih slučajeva korona virusa i smrtnih slučajeva sirom sveta nastavio je da opada tokom protekle nedelje, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija, pri čemu je samo zapadni Pacifik prijavio porast broja novozaraženih.

U najnovijem izveštaju o pandemiji, zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija navodi je broj novozaraženih širom sveta pao za pet odsto u protekloj nedelji, čime je nastavljen trend opadanja koji je počeo pre više od mesec dana, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija AP.

Broj smrtnih slučajeva je smanjen za osam odsto.

Samo u zapadnom Pacifiku zabeležen je porast slučajeva korona virusa, i to od 46 odsto, navodi AP.

U drugim delovima sveta, broj zaraženih kovidom je u značajnom opadanju, a najveći pad je registrovan na Bliskom istoku i Africi, gde je broj slučajeva opao za 46 odsto, odnosno 40 procenata.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.