SZO: Povećava se broj obolelih u Evropi, u Sloveniji veći za 150 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 12:58

SZO: Povećava se broj obolelih u Evropi, u Sloveniji veći za 150 odsto

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je u Evropi ponovo zabeležen veliki porast obolelih od korona virusa u prošloj nedelji, odnosno da je potvrđeno više od 927.000 slučajeva.

U svom poslednjem izveštaju SZO navodi da je u poslednjoj nedelji broj novoobolelih porastao za 25 odsto, odnosno da su novi slučajevi u Evropi 38 odsto svih novih slučajeva prijavljenih širom sveta, prenosi AP .
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako se navodi, više od polovine slučajeva u Evropi beleže zajedno Rusija, Češka i Italija.

Takođe, navodi SZO, broj smrtnih slučajeva u Evropi takođe nastavlja da raste i veći je za jednu trećinu u odnosu na prethodnu nedelju.

Agencija za zdravstvo UN navela je da je u Sloveniji broj novih slučajeva porastao za 150 odsto u odnosu na prethodnu nedelju, sa 4.890 novoobolelih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.