Izvor: Radio 021, 11.Jul.2020, 09:08

SZO: Malo verovatno da će korona uskoro biti iskorenjena

Malo je verovatno da će korona virus u skoro vreme biti iskorenjen, izjavio je predstavnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Majk Rajan.

"Trenutno je vrlo mala verovatnoća da će virus biti eliminisan. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. ostrvske države, ali čak i one rizikuju ponovni uvoz virusa", rekao je Rajan novinarima u Ženevi.

On je podsetio na primer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Danske, koja je skoro iskorenila virus, ali je on opet došao iz inostranstva.

"Dakle, uvek postoji rizik", rekao je Rajan.

Iz SZO je prethodno juče saopšteno da su njihovi stručnjaci otputovali u Kinu kako bi organizovali istragu o poreklu novog korona virusa koji je izazvao pandemiju.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uznemirujuće priznanje SZO: Male su verovatnoće da korona bude uskoro ELIMINISANA IZ NAŠIH ŽIVOTA

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2020

Malo je verovatno da će korona virus u skoro vreme biti iskorenjen, izjavio je predstavnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Majk Rajan - Trenutno je vrlo mala verovatnoća da će virus biti eliminisan. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. ostrvske...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.