SZO KRITIKUJE UJEDINJENO KRALJEVSTVO! Njihova Vlada bi OVO trebala da uzme u RAZMATRANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021, 14:23

SZO KRITIKUJE UJEDINJENO KRALJEVSTVO! Njihova Vlada bi OVO trebala da uzme u RAZMATRANJE

Izaslani poslao poruku.

Specijalni izaslanik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 Dejvid Nabaro založio se danas za veću ravnopravnost u distribuciji vakcina širom sveta.

Britanski doktor je za Skaj njuz rekao da je "apsolutno razumljivo" što je Velika Britanija obezbedila velike zalihe vakcina, ali je, međutim, istakao da bi njena vlada trebalo da počne da razmatra da ih šalje u zemlje u razvoju, pošto se najranjiviji deo britanske populacije vakciniše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Broj osoba vakcinisanih protiv virusa korona premašio je ukupan broj slučajeva bolesti od početka pandemije, rekao je Tedros Gebrejesus. Više o tome OVDE.

- Smatram da bi trebalo da se zalihe distribuiraju drugim zemljama, kada se završi vakcinacija osoba starijih od 50 godina - rekao je Nabaro, a preneo Gardijan.

On je dodao da svaki premijer, svaka parlamentarna grupa treba da formira svoje mišljenje, ali je "zaista veliko pitanje šta je najbolje za ekonomiju, društvo i kako će biti upamćeni za 10 do 20 godina.

- Da li želimo da nas pamte kao generaciju u kojoj oni koji su imali novac vakcinisali svoju populaciju, a oni koji nisu imali da su morali da se nose s dramaticnim porastom smrtnosti među zdravstvenim radnicima? Ne verujem. Smatram da to nije način na koji bilo koji pojedinac želi da bude viđen kada se osvrne unazad - rekao je Nabaro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika Britanija ne razmatra uvođenje imunoloških pasoša za one koji su primili vakcinu

Izvor: Danas, 07.Feb.2021

Velika Britanija ne razmatra uvođenje "imunoloških pasoša" za one koji su primili vakcinu protiv korona virusa, rekao je danas britanski ministar za vakcinaciju Nadim Zahavi.

Nastavak na Danas...

VELIKA BRITANIJA ODGOVORILA NA OPTUŽBE: Nema dokaza da je vakcina AstraZeneka nedelotvorna

Izvor: Kurir, 08.Feb.2021, 10:49

Nema dokaza da vakcina Astrazeneke protiv kovid-19 ne sprečava smrt ili ozbiljne bolesti, a Južna Afrika je samo privremeno zaustavila upotrebu vakcine, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.