SZO IZNELA ZABRINJAVAJUĆE PODATAKE! Stravično je koliko dugo kapljice korona virusa u vazduhu ostaju ZARAZNE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 17:19

SZO IZNELA ZABRINJAVAJUĆE PODATAKE! Stravično je koliko dugo kapljice korona virusa u vazduhu ostaju ZARAZNE

SZO je objavila da je moguće da se korona virus ipak prenosi i vazduhom, a koliko dugo su čestice virusa u vazduhu zarazne?

Svetska zdravstvena organizacija najpre je tvrdila da se korona virus prenosi isključivo kapljičnim putem, a zatim su brojni naučnici izneli dokaze da se ipak prenosi i vazduhom. Nešto kasnije je i SZO izdala saopštenje u kojem priznaju da je ipak moguće da se ovaj virus, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hara svetom, prenosi i vazduhom.

Britanski virusolog Vendi Barkli izjavila je da laboratorijska ispitivanja pokazuju da kapljice koje sadrže koronavirus u vazduhu mogu ostati zarazne jedan sat.

Zbog toga je značajno što je Svetska zdravstvena organizacija ove nedelje promenila svoj zvaničan stav, priznajući da je prenošenje koronavirusa putem vazduha ipak moguće, istakla je Barklijeva, koja je zaposlena na londonskom "Imperijal koledžu".

Kada je reč o korišćenju maski za lice, Barklijeva je rekla da je njihova svrha u tome da od zaraženih osoba koje ih nose zaštite druge ljude, budući da one u određenoj meri mogu da spreče prenos korona virusa kapljičnim putem, navodi "Gardijan".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.