SVE VIŠE OBOLELIH U SVETU: Za poslednjih šest nedelja preminulo POLA MILIONA ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 09:53

SVE VIŠE OBOLELIH U SVETU: Za poslednjih šest nedelja preminulo POLA MILIONA ljudi

Planeta se slama pod pritiskom pandemije.

Za poslednjih šest nedelja u svetu je preminulo pola miliona ljudi od posledica korona virusa, podaci su koje je objavio Univerzitet Džons Hopkins iz Vašingtona.

Prema istom izvoru, od početka pandemije, za prvih 500.000 žrtava kovida-19 trebalo je da prođe punih šest meseci, prenosi Si-En-En.

U SAD je do sada preminulo 404.218 ljudi, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Brazilu više od 208 hiljada.

U Indiji i Meksiku je, prema podacima vašintonskog Univerziteta, od posledica zaraze korona virusom preminulo više od 100.000 ljudi, a u Velikoj Britaniji 88.590.

Više od 50 hiljada žrtava kovida-19 registrovanoo je u Italiji, Francuskoj, Rusiji, Iranu i Španiji.

Stope smrtnosti u mnogim zemljama u Evropi i Severnoj Americi počele su naglo da rastu u novembru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najgora nedelja u Meksiku: Zaraženo više od 20.000, za nedelju dana od korona virusa umrlo više od 7.000 ljudi

Izvor: Blic, 17.Jan.2021

U Meksiku je drugi dan zaredom zabeleženo više od 20.000 novih slučajeva korona virusa, a protekla nedelja za tu zemlju je bila najgora po broju preminulih od početka pandemije, s obzirom na to da je preminulo više od 7.000 ljudi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.