SVE DRUGO JE BESMISLENO Stručnjak otkrio kako u Rusiji trenutno leče obolele od virusa korona

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 10:26

"SVE DRUGO JE BESMISLENO" Stručnjak otkrio kako u Rusiji trenutno leče obolele od virusa korona

Vakcina će biti registrovana 12. avgusta

Olakšati stanje pacijenta obolelog od virusa korona trenutno je moguće isključivo pomoću antitela unošenjem intravenski, sve ostalo je besmisleno, izjavio je direktor ruskog Nacionalnog istraživačkog centra "Gamalej" Aleksandar Gincburg.

Kako je rekao, radi se o koncentraciji antitela, bilo da je reč o krvnoj plazi ili o preparatu.

Gincburg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je objasnio da vakcina radi preventivno, dok antitela služe kao terapija, odnosno u slučaju kad je čovek već oboleo od virusa.

Prethodno su mediji objavili da korona virus može da se leči visokom koncentracijom fermenta ACE2, koji se, između ostalog, nalazi u vinu, kikirikiju, pistaćima, ali i u kakau.

Podsetimo, juče je zamenik ruskog ministra zdravlja Oleg Gridnjev saopštio da će ruska vakcina, koju je napravio centar "Gamalej", biti registrovana 12. avgusta.

Sada je u toku poslednja, treća faza testiranja, dok će efikasnost te vakcine biti moguće oceniti tek kada se formira imunitet u populaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.