STIŽE BRATSKA PODRŠKA U BEOGRAD! Vučić i Lavrov na sastanku 18. juna

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2020, 16:49

STIŽE BRATSKA PODRŠKA U BEOGRAD! Vučić i Lavrov na sastanku 18. juna

Razgovaraće se o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i regionalnim pitanjima.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiće Beograd 18. juna, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- To će bit prva inostrana poseta ministra posle prinudne pauze izazvane korona virusom - istakla je Zaharova.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će se Lavrov sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Kako je rekla, razgovaraće o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i regionalnim pitanjima.

Poseta Lavrova Beogradu bila je prvobitno planirana za kraj marta ali je odložena zbog pandemije virusa korona.

Predsednik Srbije nedavno je rekao da je uveren da ruski ministar u posetu našoj zemlji dolazi sa prijateljskim rečima i porukama.

- Ja ću se 18. juna sresti s Lavrovom i čuti šta je to što misli. Uveren sam da dolazi sa prijateljskim pobudama, rečima i porukama - rekao je Vučić na pitanje novinara da li je tačno da Lavrov dolazi s porukom predsednika Rusije Vladimira Putina da za Kosovo nema rešenja bez Srbije.

Dodao je da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji i da "veruje u takve rezultate".
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.