Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 17:42

STABILIZUJE SE STANJE U PIROTU! Danas samo JEDAN pozitivan na korona virus

Evidentan je pad broja novoobolelih od korona virusa

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje i evidentan je pad broja novoobolelih od korona virusa u poslednjih desetak dana, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Navodi se da je to rezultat mera prevencije, i da je prema poslednjim podacima, od 14 obrađenih uzoraka, prisustvo virusa Kovid 19 potvrđeno kod jedne osobe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot nalaze se četri obolela pod sumnjom na Kovid infekciju.

Od početka epidemije do danas na području okruga ukupno je uzorkovano 3.179 briseva, a danas su uzorkovana još 22 brisa i dostavljena u laboratoriju Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Srbiji, i dalje postoji rizik za prelivanje obolelih iz drugih mesta u Srbiji, kako zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad i uopšte kretanja stanovništva..., navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zato neophodno poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija ...) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.