SRBIJA PONOVO POSTIŽE POZITIVNE REZULTATE: U zemljama oko naše KORONA BUKTI, stanje alarmantno

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 18:02

SRBIJA PONOVO POSTIŽE POZITIVNE REZULTATE: U zemljama oko naše KORONA BUKTI, stanje alarmantno

Najgore je u Hrvatskoj

Presek epidemiološkog stanja u regionu. Korona ne štedi nikog od naših komšija. Srbija je u samom vrhu po ozbiljnosti i pridržavanju mera. Zabeležen je u značajan pad broja obolelih i smirivanje pandemije.

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovan je 131 novooboleli od virusa korona, dok je šestoro pacijenata od posledice virusa preminulo. Ukupan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaraženih u toj zemlji od početka epidemije je 14.293.

U proteklom danu zabeleženo je 312 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 2.654, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite. Među njima je 211 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 12 pacijenata. Tri su osobe preminule.

Hrvati imaju ubedljivo nagori bilans u regionu.

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 37 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 1.328 testiranih uzoraka. Ova država je, pored Srbije, najbolja po brojkama zaraženih od kovida 19.

U Bosni i Hercegovini su u poslednja 24 sata potvrđena 333 nova slučaja korona virusa, na osnovu 1.513 testiranih uzoraka, a preminule su tri osobe. Stanje je kritično, strahuje se da bi moglo da bude mnogo gore.

U Republici Srpskoj 89 pozitivnih i jedan smrtni slučaj, sto je više nego duplo manje zaraženih od Federacije.

Crna Gora stoji veoma loše epidemiološki. Još 64 novih korona pacijenata, jedna osoba je preminula. Treba napomenuti da se očekuje porast zaraženih, usled predstojećih izbora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski ministar obrazovanja: Zbog širenja zaraze ne možemo da otvorimo sve škole

Izvor: Danas, 30.Avg.2020, 15:19

Francuski ministar obrazovanja, Žan Mišel Blankuer je danas rekao da ne mogu sve škole biti otvorene u toj zemlji usled porasta broja slučajeva zaraze korona virusom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.