SRBIJA DOBIJA OBAVEZNE KORONA REDARE: Pogledajte koja je njihova uloga i gde će biti raspoređeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020, 17:59

SRBIJA DOBIJA OBAVEZNE "KORONA REDARE": Pogledajte koja je njihova uloga i gde će biti raspoređeni

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je i da radno vreme ugostiteljskih objekata ostane do 23 sata. Obavezno je da se uđe sa maskom. Za stolom ona može da se skine.

Na sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid 19, između ostalog, donešena je i odluka da od danas svaki uslužni objekat mora da ima odgovornu osobu za sprovođenje epidemioloških mera.

Ona će biti obavezna u svim poslovnim, uslužnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostorima koji imaju više od dva zaposlena.

- Moguće je da osobama, koje su na radnom mestu, a koje su inače savesne i odgovorne, u nekom trenutku popusti pažnja. Upravo zbog toga je potrebna kontrola i za to će biti zadužen redar, rekla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" na današnjoj konferenciji za medije.

Ona je objasnila da se to na primer, ne odnosi na kioske, ili prostore gde je jedan zaposleni, već na sve objekte koje imaju više od dvoje zaposlenih.

- Ne treba mere da posmatamo sa aspekta kažnjavanja, već da nam donesu korist - rekla je ona.

Naime, oni će morati da vode evidenciju o sledećem:

da fizički razmak među gostima bude 1,5 metar i to za vreme celog boravka u svim prostorima, uključujući i dolazak i odlazak (ovo pravilo se ne mora primenjivati među članovima istog domaćinstva ili osobama koje su inače u bliskom kontaktu)

svaka osoba na svadbi mora imati najmanje četiri metra kvadratnog prostora

ne sme biti stajaćih mesta niti visokih stolova za kojima je moguće jedino stajanje gostiju

sedeća mesta moraju biti unapred označena i udaljena po metar i po

među stolovima mora biti razmak od tri metra

svatovi ulaze u prostor gde se održava svadba tako da se ne zadržavaju i ne grupišu već odmah treba da sednu za svoj sto

maksimalan broj osoba za jednim stolom je osam

preporučuje se da za istim stolom sede ljudi iz istog domaćinstva, kao i da se raspored sedenja ne menja tokom svadbe
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.