ŠOKANTNA TVRDNJA američkog epidemiologa: Vakcina može da POJAČA NEGATIVNI EFEKAT korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020, 08:03

ŠOKANTNA TVRDNJA američkog epidemiologa: Vakcina može da POJAČA NEGATIVNI EFEKAT korona virusa

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Entoni Fauči (79) izjavio je danas da američke kompanije rade na najmanje osam vakcina i da bi, ako sve bude dobro, već krajem jeseni ili početkom zime moglo da se zna da li su uspešne ili ne.

- Nacionalni institut za zdravlje radi veoma brzo, razvijamo najmanje osam vakcina, i očekujemo više rezultata - rekao je Fauči, koji je i upozorio na moguće negativne posledice vakcine jer bi mogla da pojača posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << virusa.

Glavni američki epidemiolog, koji je decenijama na čelu instituta, za vreme mandata šest američkih predsednika, podsetio je da je u januaru rečeno da je za razvoj vakcine potrebno i 18 meseci.

Prema njegovim recima, 14. januara zvanično je počeo rad na vakcini i 62 dana kasnije nastupila je prva faza, faza kliničkog ispitivanja dve doze na dobrovoljcima.

U narednim nedeljama, će uslediti, druga i treća, rekao je Fauči i dodao da će biti ukljucena i testiranja na životinjama.

- Ako smo uspešni, nadamo se da ćemo to znati u kasnu jesen ili ranu zimu. Imamo mnogo kandidata i nadamo se višestrukim rezultatima ... To će biti dobro globalno gledano ako budemo imali više od jednog uspešnog kandidata za vakcinu - rekao je Fauči prenosi Fox TV.

Dodao je da NIH sarađuje sa farmaceutskom industrijom kako bi se cilj dostigao što pre.

Fauči je, u obraćanju Kongresu iz svog doma gde je u samoizolaciju zbog mogućnosti da je bio u kontaktu sa zaraženim članom osoblja Bele kuće, upozorio Amerikance na posledice ishitrenih ispitivanja.

- Moram upozoriti da postoji i mogućnost negativnih posledica gde određene vakcine zapravo mogu pojačati negativni efekat infekcije - rekao je on.

Dodao je da je ključno pitanje koje stručnjaci pominju efikasnost vakcine koja je za sada nepoznanica, pitaju se da li će biti efikasna ili neće i koliko dugo, rekao je veteran epidemiolog kako ga zovu u SAD.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čuveni američki lekar o negativnim efektima: Vakcina može kovid 19 da učini još gorim

Izvor: B92, 13.Maj.2020

Direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Entoni Fauči (79) izjavio je da američke kompanije rade na najmanje osam vakcina i da bi, ako sve bude dobro, već krajem jeseni ili početkom zime moglo da se zna da li su uspešne..."Nacionalni institut za zdravlje radi veoma brzo, razvijamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.