SNAŽNA PORUKA PEKINGA AMERICI: Nećemo uskuknuti pred vama

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 19:42

SNAŽNA PORUKA PEKINGA AMERICI: "Nećemo uskuknuti pred vama"

Bilateralni odnosi između Kine i SAD su narušeni nakon što je Bela kuća optužila zvanični Peking da je kriv za širenje korona virusa i posledično za porast nezaposlenosti i gašenje preduzeća u SAD.

Kina neće ustuknuti ukoliko dođe do eskalacije tenzija u odnosima sa Vašingtonom, ali zvanični Peking je uveren da su ekonomska saradnja i oporavak od pandemije na vrhu prioriteta, izjavio je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kineskog parlamenta Žang Jesui.

- Kina neće započinjati neprilike, ali neće ni ustuknuti pred njima - upozorio je Žang i ukazao da SAD mogu mnogo da izgube ukoliko odbace saradnju.

- Saradnja će koristiti i Kini i SAD, a sukob će samo naneti štetu - zaključio je Žang.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.