SLOVENIJA JE STALA: Zastrašujući brojevi novozaraženih, ZATVARAJU sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 15:01

SLOVENIJA JE STALA: Zastrašujući brojevi novozaraženih, ZATVARAJU sve

Novih 1.675 zaraženih u poslednja 24 časa

Slovenija je najavila da uvodi drastičnije vanredne mere jer je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.675 novih slučajeva korona virusa i petoro preminulih kovid pacijenta, objavilo je danas ministarstvo zdravstva Slovenije.

Današnji bilans novozaraženih manji je od rekordnih 1.961 koliko je evidentirano juče, ali je procenat potvrđenih slučajeva među testiranim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građanima Slovenije do sada najviši - skoro 30 odsto.

I dalje  se povećava broj hospitalizovanih - trenutno 508 pacijenata, od kojih 71 na intenzivnoj nezi.

Slovenija je dosad registrovala ukupno 22.952 zaraženih i 240 preminulih od posledica Kovida-19.

U okviru vanrednih mera na snazi je zabrana napuštanja stalnog boravišta, nastava u školama i na fakultetima odvija se na daljinu, dok od ponedeljka neće raditi ni vrtići.

Od juče su zatvorene sve prodavnice osim onih koje prodaju hranu i druge osnovne namirnice, ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, teretane, bazeni, bioskopi, kulturne ustanove i autoperionice.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Oporavak od korona krize građani Srbije i EU očekuju 2023. ili kasnije

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020

Građanima Srbije, kao i onima u EU, trenutno su na ličnom planu najvažnija pitanja zdravlje i ekonomska situacija i većina oporavak od korona krize očekuje za dve i više godina, pokazalo je novo specijalizovano istraživanje Evropske komisije Eurobarometar...U Srbiji 26 a u EU 42 odsto ispitanika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.