SKANDAL U FRANCUSKOJ: Utakmica usred PANDEMIJE, stotine navijača ULETELO na teren (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 15:27

SKANDAL U FRANCUSKOJ: Utakmica usred PANDEMIJE, stotine navijača ULETELO na teren (VIDEO)

Čeka se reakcija vlasti!

Francuska javnost je u šoku nakon što je u nedelju u okolini Strazbura odigrana fudbalska utakmica na kojoj se okupilo oko 400 gledalaca. Dok se Francuska bori s epidemijom koronavirusa koja je do sada odnela skoro 30.000 života, u okolini Strazbura, koji se nalazi unutar francuske "crvene korona zone", odigrana je utakmica između lokalnih klubova Nofa i Otepjera.

Na stadionu se okupilo oko 400 navijača, a na fotografijama i video >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snimcima koji su preplavili društvene mreže vidi se kako navijači utrčavaju na teren i proslavljaju golove.

Opštinska policija odmah je intervenisala, ali nije mogla da spreči odigravanje utakmice.

- Glupost i neodgovornost mogu dovesti do katastrofalne zdravstvene situacije u našem regionu. Naše podbelje i medicinsko osoblje ne treba da prolaze kroz novu dramu - rekao je zamenik gradonačelnika Strazbura Serž Eler za francuske medije, a prenosi "Index.hr".

🇫🇷 Pandémie de #coronavirus : c’est un employé municipal de la ville de #Strasbourg qui aurait ouvert le stade dans lequel c’est affronté un match de #foot (#Neuhof VS #Hautepierre) illégal rassemblant près de 400 personnes. L’homme serait recherché. (BFMTV) #deconfinement. pic.twitter.com/bq1bYnUCMV

— Conflits (@Conflits_FR) May 25, 2020

- Imamo video zapise, sve ćemo proveriti i sigurno će biti sankcija - dodao je.

Utakmica je odigrana na stadionu Pako Meteo. Njen predsednik Fransoa Markad rekao je za novine Dernijer Nuvel d'Alsak da je stadion korišćen bez odobrenja.

Des fêlés 👎🏿Déconfinement : malgré l'interdiction, 400 personnes assistent à un match de foot à Strasbourg https://t.co/e4e9NAAIIZ

— GeorgesPasquier (@milandescimes) May 25, 2020

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Beatris Bušar, sestra kanadske teniserke Eženi Bušar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.