SITUACIJA U RUSIJI SE STABILIZUJE: Broj obolelih od korona virusa polako opada

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 11:53

SITUACIJA U RUSIJI SE STABILIZUJE: Broj obolelih od korona virusa polako opada

U protekla 24 časa u Rusiji je registrovano 8.946 novoobolelih od virusa korona, preminule su 92 osobe, a 5.500 pacijenata se popravilo, te su ispisani iz bolnice.

- U protekla 24 časa u Rusiji je potvrđeno 8.946 novih slučajeva obolevanja od kovida 19 u 83 regiona, pri čemu 3.908 osoba (oko 43,7 odsto) nema kliničke simptome - navedeno je u saopštenju.

Najveći broj novoobolelih zabeležen je u ruskoj prestonici – 2.560 osoba, u Podmoskovlju je obolelo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 831 osoba, a u Sankt Peterburgu 374 osobe.

Do sada je u Rusiji od kovida 19 ukupno obolelo 353.427 osoba, preminulo je 3.633, a ozdravilo 118.798 ljudi.

Podsetimo, u petak je broj pacijenata preminulih od posledica virusa korona u Rusiji za protekla 24 časa iznosio 150, što predstavlja rekordan broj preminulih osoba u jednom danu u toj zemlji.

Ranije je šefica Ruske službe za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova izjavila da se situacija sa pandemijom u Rusiji stabilizovala i da je širenje virusa korona u zemlji zaustavljeno.

Istovremeno, ona je upozorila da će se broj smrtnih slučajeva izazvan virusom korona u Rusiji dnevno povećavati, uprkos smanjenju broja obolelih, jer, kako je rekla, vrhunac smrtnosti tokom epidemije dolazi posle vrhunca broja obolelih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.