SIBIRSKO ČUDO PRIRODE: Na severu Rusije Iskopan žuti dijamant Sputnjik Ve

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2021, 19:22

SIBIRSKO ČUDO PRIRODE: Na severu Rusije Iskopan žuti dijamant "Sputnjik Ve"

Dijamant je dobio ime u čast prve registrovane vakcine protiv virusa korona

Kompanija "Alroza" donela je odluku da nazove dijamant, veličine od 100,53 karata – "Sputnjik Ve", u čast prve u svetu registrovane vakcine protiv virusa korona.

Dijamant "Sputnjik Ve" ima oblik spljoštenog oktoedra, težine 100,53 karata, dimenzija 27,15h28,81h29,56 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << milimetara. On je iskopan na severu Jakutije, Sibir i izražene svetlo žute boje.

- Dijamant ove dimenzije i boje je čudo prirode. Zato smo doneli odluku da nazovemo ovaj kristal u čast prve ruske vakcine protiv virusa korona koja je takođe čudo – ali napravljeno rukama naših naučnika. Pojava vakcine, i to u najkraćem roku je poseban događaj, zahvaljujući kojem se pojavila šansa da se u bliskoj budućnosti vratimo normalnom životu“, izjavio je direktor kompanije Sergej Ivanov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.