Izvor: Blic, 12.Maj.2020, 10:45

SEZONCI MOGU DA SE VRATE U AUSTRIJU UZ TEST ILI KARANTIN Najviše Srba angažovano u turizmu i poljoprivredi

Austriji su potrebni strani radnici da bi održala svoju privredu, a posebno u nekim sektorima zavise od radne snage iz inostranstva koja je, na početku pandemije korona virusa, napustila zemlju. Među njima je i veliki broj radnika iz Srbije koji su bili angažovani na poslovima za koje postoji nedostatak na tržištu rada Austrije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brussels Airlines otpušta 1.000 radnika

Izvor: Capital.ba, 13.Maj.2020, 08:02

BRISEL – Belgijska avio-kompanija “Brussels Airlines”saopštila je juče da će za četvrtinu smanjiti broj svoje radne snage u sklopu plana za smanjenje troškova. Ogranak njemačke “Lufthanze” zapošljava 4.000 radnika i poput brojnih drugih kompanija suspendovala je letove zbog pandemije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.