SENZACIONALNO OTKRIĆE LEKARA: Korona mere sprečavaju i druge infektivne bolesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2021, 11:46

SENZACIONALNO OTKRIĆE LEKARA: Korona mere sprečavaju i druge infektivne bolesti

Za sada, u Evropi i širom sveta nema epidemije gripa

Stroge anti-korona mere imaju pozitivnu nus-pojavu u Austriji, a to je da je zabeleženo jasno smanjenje kod drugih infektivnih bolesti, ističe austrijsko zdravstveno osiguranje (OeGK).

, dodaje OeGK. Broj oboljenja od gripa je na svega 10 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Takođe dečiji lekari trenutno gotovo da nemaju posla sa stomačnim infekcijama, što je uobičajeno u ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doba godine. To se objašnjava time da je manje kontakta u školama I obdraništima.

Slično je i sa drugim takozvanim dečijim bolestima koje se obično prenose u školama i obdaništima. Takođe, ukazuje OeGK ograničenja u vezi putovanja uticala su i na smanjenje infektivnih bolesti koje bi Austrijanci "zaradili" u tropskim destinacijama, kao što su malarija, hepatitis A i slično.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Grip

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.