SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA SMEŠTENA U BOLNICU: Sumnja se na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA SMEŠTENA U BOLNICU: Sumnja se na korona virus

Lekari navode na de prethodnih 24 sata došlo do "usložnjavanja situacije sa osobama koji imaju respiratorne probleme".

Sedmogodišnja devojčica hospitalizovana je na dečjem odeljenju Opšte bolnice u Čačku sa simptomima zaraze korona virusom.

Po rečima dr Miroslava Sretenovića, direktora ove ustanove, devojčica ima znakove respiratorne inifekcije, ali će se tokom dana kod nje uraditi epidemiloški pregled, nakon čega će biti poznato više detalja o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovom slučaju. On je dodao da dete nema teže simptome bolesti i u dobrom je opštem stanju.

Dr Sretenović je naveo da je u protekla 24 sata došlo do "usložnjavanja situacije sa osobama koji imaju respiratorne probleme".

– Kod tri pacijenta došlo je do komplikacija i prebačeni su na tercijalni nivo – rekao je on.

- Pacijenti, koji su transportovani u Kragujevac bili su na respiratornoj podršci.

Za Beograd je prebačen lekar ortoped iz čačanske Opšte bolnice, a u Kragujevac po jedan pacijenta iz Lučana i Ivanjice koji su bili smešteni na na infektivnom odeljenju. Reč je o muškarcima od 44 i 60 godina. Obojica su hronični bolesnici.

Ostali hospitalizovani, kojih ima osmoro, su u dobrom opštem stanju.

U samoizolaciji na teritoriji Moravičkog okruga nalazi se preko 1.000 lica, a od sutra će biti organizovana psiho-socijalna podrška od strane psihologa koja će se odvijati preko telefona koji će naknadno biti dostavljen.

Za više informacija o korona virusu možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.