SAD su ušle u novu fazu borbe protiv pandemije

Izvor: B92, 02.Avg.2020, 22:39

SAD su ušle u novu fazu borbe protiv pandemije

SAD su ušle u novu fazu borbe protiv pandemije korona virusa, ocenila je savetnica u timu Bele kuće za borbu protiv Kovida-19 Debora Birks.

Birks je za CNN rekla da se trenutna situacija razlikuje od stanja u martu ili aprilu.

Ona je naglasila da se virus proširio kako u ruralnim, tako i u urbanim područjima SAD i poručila da je potrebno da se građani pridržavaju preporuka nadležnih, što podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nošenje maski i fizičko distanciranje.

"Građani koji žive u ruralnim područjima nisu zaštićeni od virusa. Ukoliko vaše domaćinstvo čine članovi različitih starosnih generacija - potrebno je da razmotrite da li ćete maske nositi čak i u vašim domovima. Naravno, pod uslovom da ste pozitivni na Kovid-19, a vaši ukućani boluju od hroničnih bolesti", poručila je Birks.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u SAD je do danas registrovano više od 4,6 miliona obolelih, dok je od posledica virusa preminulo najmanje 154.449 gradana, prenosi Glas Amerike.

Broj preminulih od posledica korona virusa u SAD tokom jula je povećan za 25.000, a broj obolelih udvostručen je u 19 američkih država, pokazuju podaci agencije Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.