Ružić: Obrazovni sistem još uvek otporan na virus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2021, 19:04

Ružić: Obrazovni sistem još uvek otporan na virus

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je obrazovni sistem još uvek vitalan i otporan na virus korona, a da će Krizni štab početkom sledeće nedelje razmatrati eventualno uvođenje novih mera.

Ružić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika SPP-US S Samira Tandira o situaciji sa virusom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona, rekao da Krizni štab vrlo temeljno razmatra sve modele koji su komplementarni potrebi da se izborimo sa pandemijom.

''Trudimo se da vodimo računa o zdravlju nacije i to je prioritet, mere koje su na snazi moraju biti poštovane, po brojkama vidimo da se situacija pogoršava i dovodi do većeg manevarskog prostora za mutaciju virusa'', kazao je ministar u delu sednice na kojoj su članovi vlade odgovarali na poslanička pitanja.

Naglasio je da procenat vakcinisanih nije dovoljno visok da bismo izašli ''na zelenu granu'' i apelovao na građane da se vakcinišu.

''Vlada i Ministarstvo zdravlja čine sve da na najbolji način odgovorimo na ove izazove, ali potrebna je i individualna odgovornost, solidarnost i podizanje svesti da je vakcina jedini način da se izborimo sa ovom pošasti'', naveo je Ružić.

Na pitanje poslanika Tandira o rezultatima vlade u prvoj godini mandata, Ružić je kazao da je na ekonomskom i spoljnopolitičkom planu mnogo urađeno u proteklih godinu dana, koliko je prošlo od formiranja aktuelne Vlade Srbije.

Istakao je da je na spoljnopolitičkom planu vlada nastavila sa afirmacijom državne politike u čijoj je osnovi jasna borba za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

''Što se tiče ostalih resora, urađeno je mnogo toga, iako smo unapred bili svesni da je mandat vlade oročen, niko ništa nije prepuštao slučaju, a zahvaljujući premijerki Ani Brnabić o ostalim članovima vlade dinamičnije smo pristupili realizaciji mnogih važnih projekata'', rekao je Ružić na pitanje poslanika SPP-US S Samira

Kada je reč o privrednom rastu, Ružić je rekao da je Srbija jedna od retkih država koja je u vreme kovid pandemije uspela da zabeleži rast ističući da je više od 70 odsto direktnih investicija u regionu Zapadnog Balkana upravo u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.