Ružić: Nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Izvor: Beta, 16.Sep.2021, 15:12

Ružić: Nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je doneta odluka po kojoj odeljenja koja imaju 16 ili manje učenika prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze korona virusom, saopšteno je iz Vlade Srbije.Ružić je rekao da se odeljenje sa više od 16 djaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli na dve grupe, kao i da prelazi na kombinovani model nastave.Prema njegovim rečima, "ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu".On je preneo da je takva odluka doneta na današnjem sastanku sa predstavnicima Instituta "Batut".Ružić je rekao i da situacija u školama "još nije alarmantna kada je reč o broju zaražene dece", jer ne prelazi 0,54 odsto od ukupnog broja učenika, a kod zaposlenih ne prelazi 1,2 odsto.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doneta nova pravila za prelazak na onlajn nastavu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Sep.2021

Prema novoj odluci Ministarstva prosvete, odeljenja sa 16 učenika i manje prelaze na onlajn nastavu, ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze koronom. Sa druge strane, ukoliko se u odeljenjima sa više od 16 đaka pojave dva zaražena učenika, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi...

Nastavak na JužneVesti.com...

ŠTA KADA SE POJAVI KORONA U ŠKOLI? Detaljno o tome kako će se postupati ako se u odeljenju pojave 2 ZARAŽENA UČENIKA, a šta kada ih ima 3 i kako će se nositi maske

Izvor: Blic, 17.Sep.2021, 12:47

Na osnovu donete odluke po kom modelu će đaci širom Srbije naredne nedelje slušati nastavu, Ministarstvo prosvete objavilo je detaljano objašnjenje kako će izgledati procedura u školama kada se neko od đaka zarazi korona virusom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.