Ruski naučnici spremni da za 30 dana razviju lek za koronavirus

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski naučnici spremni da za 30 dana razviju lek za koronavirus

Naučnici ruskog Instituta za hemijsku biologiju i fundamentalnu medicinu spremni su da za 30 dana razviju lek za koronavirus zasnovan na krvi pacijenata koji su se oporavili od infekcije, saopštila je pres-služba Instituta.
Eksperimentalni lek za specifičnu terapiju KOVID-19 predstavlja obogaćenu frakciju antivirusnih imunoglobulina u krvi, izvađenih iz plazme pacijenata koji su se oporavili od virusa korona. Za lek će biti potrebno 500 ml krvne plazme, a davaće se intravenski. Naučnici su, pri tome, uvereni da će takav lek biti potpuno sterilan i bez pirogena, odnosno da neće sadržavati proizvode metabolizma mikroorganizama.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.