Rusija trenira pse koji mogu da nanjuše koronu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020, 04:13

Rusija trenira pse koji mogu da nanjuše koronu

Ruska državna aviokompanija Aeroflot pokrenula je obuku pasa koji mogu da otkriju korona virus.

Petnaestak pasa rase šalajka (hibrida šakala i lajke, sibirske lovačke pasmine, koja je stvorena pre dve godine) koji imaju posebno osetljiv njuh trenirani su od juna za otkrivanje uzoraka zaraženih korona virusom.

Potpredsednica ruske vlade za zdravstvo Tatjana Golikova rekla je da je u Rusiji registrovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "ozbiljan porast" slučajeva korona virusa, ali tvrdi da je njena zemlja spremna da se suoči s tom situacijom, prenosi agencija Hina.

"Poslednje dve sedmice pratimo porast broja novih slučajeva korona virusa. To je ozbiljan porast", rekla je Golikova na konferenciji za novinare, a prenela je državna televizija Rusija 24.

Danas je u Rusiji zvanično registrovano 9.412 novih slučajeva korona virusa i 186 smrtnih ishoda za poslednja 24 sata, najviše od 23. maja.

Golikova je rekla da je taj porast povezan s povratkom na radna mesta velikog broja zaposlenih kao i zbog početka jeseni, tradicionalne sezone zaraznih bolesti.

"Međutim, situacija je potpuno drugačija od one na početku pandemije u martu i aprilu. Lekari su spremni, bolnički kreveti su spremni, imamo dovoljno zaštitne opreme i lekova," rekla je Golikova i pozvala Ruse da poštuju distancu i nose zaštitne maske.

"Nemamo izbora. Ili ćemo poštovati bezbedonosne mere koje određuju lekari ili ćemo uvesti mere ograničenja kretanja, što ne želimo i ne nameravamo da preduzimamo," naglasila je.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija trenira pse koji mogu da nanjuše koronu

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020

Ruska državna aviokompanija Aeroflot pokrenula je obuku pasa koji mogu da otkriju korona virus...Petnaestak pasa rase šalajka (hibrida šakala i lajke, sibirske lovačke pasmine, koja je stvorena pre dve godine) koji imaju posebno osetljiv njuh trenirani su od juna za otkrivanje uzoraka zaraženih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.