Rusija odbacila američku optužbu o dezinformacijama o virusu iz Kine

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2020, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija odbacila američku optužbu o dezinformacijama o virusu iz Kine

Portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova ocenila je večeras kao "namerno lažnu priču" optužbu SAD prema kojoj je Rusija organizovala kampanju dezinformacija o virusu korona na društvenim mrežama.

"To je namerno lažna priča", rekla je Zaharova, a prenosi ruska agencija TAŠ.

Američki zvaničnici naveli su ranije danas da nekoliko hiljada profila povezanih sa Rusijom na Tviteru, Fejsbuku i Instagramu širi antiameričke dezinformacije o >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << korona virusu koji se pojavio u Kini.

Prema njihovim rečima, kampanja dezinformacija i širenja teorija zavere je počela pre mesec dana.

Teorije uključuju ideju da su virus stvorile SAD da bi "vodile ekonomski rat protiv Kine", da je to biološko oružje koje je izmislila CIA, ili da je to zapadna "antikineska" strategija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Namerno lažna priča"

Izvor: B92, 22.Feb.2020

Portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova ocenila je kao "namerno lažnu priču" optužbu SAD da je Rusija organizovala kampanju dezinformacija o virusu korona.."To je namerno lažna priča", rekla je Zaharova, a prenosi ruska agencija TASS...Američki zvaničnici naveli su ranije danas da nekoliko...

Nastavak na B92...

Zaharova o optužbama SAD: To je namerna laž

Izvor: Blic, 23.Feb.2020, 00:58

Optužbe SAD o navodnoj umešanosti Rusije u kampanju dezinformacija u vezi sa poreklom novog korona virusa, predstavljaju namerno izrečene laži, ocenila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.