Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo se odrekao 10 miliona evra, igrači Juventusa pomažu klubu da "preživi" krizu

Fudbaleri Juventusa i trener torinskog kluba Mauricio Sari odrekli su se plata u iznosu od 90 miliona evra, kako bi pomogli klubu da "preživi" krizu prouzrokovanu virusom korona.

U saopštenju Juventusa se navodi da je reč o jednoj trećini godišnjih plata igrača i trenera.

Pregovore sa upravom je u ime igrača vodio kapiten Đorđo Kjelini, a najvelikodušniji je bio Kristijano Ronaldo, koji se odrekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 10 miliona evra.

"Ukoliko sezona bude nastavljena, klub će u dobroj veri obnoviti pregovore sa igračima i trenerom o mogućoj kompenzaciji", navodi se u saopštenju kluba.

Juventus je bio na putu da osvoji devetu uzastopnu titulu prvaka Italije, a u trenutku prekida takmičenja bio je lider u Seriji A sa jednim bodom više od Lacija.

"Želimo da se zahvalimo igračima i treneru na ogromnoj posvećenosti klubu u ovom za sve nas veoma teškom trenutku", stoji u klupskom saopštenju, prenosi AP.

Porodica Anjeli, koja je vlasnik Juventusa, donirala je 10 miliona evra za nabavku neophodne medicinske opreme.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ronaldo se odrekao 10 miliona evra da pomogne Juventusu

Izvor: Danas, 28.Mar.2020

Fudbaleri Juventusa i trener torinskog kluba Mauricio Sari odrekli su se plata u iznosu od 90 miliona evra, kako bi pomogli klubu da "preživi" krizu prouzrokovanu virusom korona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.