Rekordu novosadske Betanije doprinela - korona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 22:42

Rekordu novosadske "Betanije" doprinela - korona

Najveće vojvođansko porodilište - novosadska Betanija, poslednjh dana beleži rekorde po broju rođenih beba. Pre 6 dana, za 24 sata, svetlost dana ugledalo je 40 beba, a trend blagog porasta se, kako ističu u toj zdravstvenoj ustanovi, nastavlja i ovih dana. Ohrabruje činjenica da u četvrtom epidemijskom talasu nemaju veći broj kovid pozitivnih trudnica i beba.

Četrdeset porođaja u toku 24 sata, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine nije zabeležila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u poslednjih 5 godina. Petnaestog septembra, ginekolozi i osoblje Betanije imali su pune ruke posla, na svet su doneli 18 devojčica i 22 dečaka.

"U ovom talasu korone KCV tačnije Klinika za ginekologiju i akušerstvo je prihvatila sve pacijentkinje kovid pozitivne, što je verovatno jedan od razloga zašto je došlo do porasta broja porođaja. Mi smo od početka ove epidemije porodili do sada 278 kovid pozitivnih pacijentkinja i rođeno je preko 300 beba iz ovih trudnoća", ističe prof. dr Đorđe Ilić, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV.

U Betaniji su u proteklom periodu pregledane i hospitalizovane 343 pacijentkinje, a četiri bebe su bile pozitivne, kaže upravnik Klinike i napominje da su majke i bebe otpuštene zdrave, zahvaljujući stručnosti ginekologa, neonatologa i anesteziologa, koji su radili uz poštovanje posebnih protokola.

"U ovom trenutku imamo 7 pacijentkinja kovid pozitivnih koje su bez neke simptomatologije", kaže doktor Ilić, i dodaje da se pacijentkinje, trudnice koje su teže kliničke slike smeštaju u novootvorenu kovid bolnicu na Mišeluku, što im je značajno olakšalo posao.

U toj zdravstvenoj ustanovi se nadaju da će i nadalje u svojoj evidenciji imati manji broj kovid pozitivnih trudnica i beba, da će do kraja godine uspeti i da obore postojeći rekord, i da će time Novi Sad doprineti zaustavljanju neslavnog trenda bele kuge, po kojoj je Vojvodina poznata.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rekordu novosadske Betanije doprinela - korona

Izvor: B92, 21.Sep.2021, 13:17

Najveće vojvođansko porodilište - novosadska Betanija, poslednjIh dana beleži rekorde po broju rođenih beba.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.