Izvor: Radio 021, 04.Jul.2020, 22:33

Rekordan porast novozaraženih u jednom danu, stopa smrtnosti osam odsto

Za poslednja 24 časa u svetu je registrovano 212.326 novih sučajeva korona virusa, što je rekordan porast broja novozaraženih u jednom danu, objavila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO), prenosi Rojters.

Najveći porast beleže Sjedinjene Američke Države, Brazil i Indija, navodi se u dnevnom izveštaju SZO, po čijim je podacima dosad najveći sko broja novozaraženih bio 28. juna - 189.077. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Broj slučajeva korona virusa u svetu u petak je je premašio 11 miliona, pokazaju podaci Rojtersa, bazirani na zvaničnim itveštajima vlada.

Agencija ocenjuje da je to još jedna prekretnica u širenju infekcije koja je za sedam meseci smrtila više od pola miliona ljudi.

Na dnevnom nivou od infekcije kovid 19 širom sveta umire oko 5.000 ljudi.

Od proglašenja pandemije 11. marta u svetu je umrlo više od pola miliona ljudi.

Prema poslednjim podacima sa sajta www.worldometers.info, korona viris potvrđen je u 11.292.734 slučaja, a umrlo je 530.960 zuaraženih.

Prema zvaničnim izveštajima zdravstvenih vlasti u državama sa registrovanom zarazom, u kritičnom stanju su 59.332 pacijenta.

Procenat smrtnosti od korna virusa na globalnom nivou za sada je osam odsto.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.