Region: U kafiće i diskoteke u Crnoj Gori samo uz kovid potvrdu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 13:18

Region: U kafiće i diskoteke u Crnoj Gori samo uz kovid potvrdu

U Crnoj Gori danas su donete nove mere po kojima će za ulazak u unutrašnjost kafića, klubova i diskoteka biti potrebna kovid potvrda, a važiće do 20. avgusta.

Kako je saopštio direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić, u te prostore moći će da uđu samo osobe koje imaju dokaz da su u potpunosti vakcinisane, koje su primile prvu dozu vakcine, koje poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba prebolela kovid-19 infekciju i dokaz o negativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzom antigenskom testu, ne starijem od 48 sati, prenosi RTCG.

Galić je kazao i da su vlasnici ugostiteljskih objekata u obavezi da odrede osobu koja će kontrolisati posedovanje dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

"Od lica koja imaju do 18 godina ne zahteva se da ispunjavaju bilo koji od ovih uslova osim prilikom ulaska u diskoteke ili noćne klubove. U tom slučaju, moraju pokazati jedan od četiri propisana uslova (vakcinacija, PCR ili brzi antigenski test)", naveo je direktor IJZ.

Pod istim uslovima, kako je navedeno, omogućava se prisustvo sportskim manifestacijama na otvorenom i zatvorenom.

Galić je saopštio i da se masovna okupljanja i festivali, koji ne mogu da se iskontrolišu na ograničenom prostoru putem Nacionalne COVID potvrde, odlažu do 20. avgusta. To su, kako je naveo, događaji poput Bokeške noći, karnevala i sl.

Generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje, Aleksandar Sekulić, saopštio je da dosadašnje potvrde i dalje važe, te da skeniranje traje dve sekunde, i da će od sutra biti moguće i onlajn preuzimanje.

"Svi građani koji su do sada dobili potvrde o vakcinaciji, nezavisno od toga da li su vakcinisani jednom ili obema dozama, te potvrde mogu da koriste i za ulazak u restorane, kafiće, diskoteke, noćne klubove i sportske objekte", rekao je Sekulić.

Dodao je da će građani koji se ubuduće budu vakcinisali ili radili PCR ili brzi antigenski test, dobiti Nacionalnu COVID potvrdu koja se izdaje na vakcinalnom punktu ili kod izabranog lekara.

170 novoobolelih u Hrvatskoj, četvoro umrlih nije vakcinisano

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 170 novih slučajeva zaraze koronavirusa, preminule su četiri osobe koje nisu bile vakcinisane, dok je ukupno aktivno 1.088 slučajeva, saopštio je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

"Beležimo blagi pad slučajeva u odnosu na prošlu sedmicu kada ih je bilo 176, a kako će nam biti ubuduće, zavisi samo od nas samih," rekao je Beroš na sednici Nacionalnog štaba civilne zaštite, prenosi agencija Hina.

U protekla 24 sata testirano je 5.397 osoba, gde je udeo pozitivnih na koronavirus 3,15 odsto, na bolničkom lečenju se nalazi 154 osoba, pet više nego proteklog dana, a 12 osoba je na respiratoru.

U bolnicama je za protekla 24 sata primljeno novih 25 pacijenata, dok je 15 njih otpušteno sa bolničkog lečenja.

Beroš je upozorio da četiri osobe koje su preminule nisu bile vakcinisane i da su bile starije dobi.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je preminulo 8.254 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Hrvatskoj 170 novoobolelih, četvoro preminulo

Izvor: Danas, 30.Jul.2021

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su od posledica kovida preminule četiri osobe, a registrovano je 170 novih slučajeva zaraze, saopštio je Štab civilne zaštite.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.