Region: U Sloveniji najveći broj obolelih u poslednja 4 meseca, u Crnoj Gori 73 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 11:24

Region: U Sloveniji najveći broj obolelih u poslednja 4 meseca, u Crnoj Gori 73 novozaraženih

U Sloveniji je potvrđeno 37 novih slučajeva korona virusa, što je najveći broj pozitivnih slučajeva u poslednja četiri meseca, objavila je danas slovenačka vlada i dodala da je najveći broij novih slučajeva uvežen iz Hrvatske.

Jedan novi slučaj potvrđen je u staračkom domu u Hrastniku koji je nedeljama bio žarište virusa, a u kome je trenutno aktivno 28 slučajevima među korisnicima i pet među osobljem, prenosi STA.

Kako se navodi, najviše obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u poslednje vreme su mladi koji su bili na odmoru u Hrvatskoj. U četvrtak je hospitalizovano 18 osoba, od kojih je četvoro na odeljenju intenzivne nege.

U Sloveniji je trenutno aktivno 213 slučajeva, a od početka epidemije obolelo je 2.369 osoba, dok je 129 preminulo.

U FBiH 238 novozaraženih, osam osoba preminulo

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 1.484 uzorka, od kojih je 238 pozitivno na virus korona, dok je osam osoba preminulo, saopštio je federalni Institut za javno zdravlje.

Novi slučajevi registrovani su u Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 100.411 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 9.310 osoba. Zaključno sa današnjim danom u FBiH se oporavilo 5.698 pacijenata, a trenutno je aktivno 3.369 slučajeva.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo FBiH prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. U FBiH su do sada registrovana ukupno 243 smrtna slučaja.

U Hrvatskoj 208 zaraženih, najviše od marta

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata potvrđeno 208 novozaraženih, što je najviše od početka epidemije korona virusa u toj zemlji, saopštio je Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Broj aktivnih slučajeva je 961.116 na lečenju, na respiratoru 10. Dve osobe su preminule.

U Severnoj Makedoniji 160 novozaraženih, troje preminulo

U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 sata registrovano je 160 novozaraženih virusom korona, dok je troje njih preminulo, prenosi portal Plusinfo. Ukupan broj registrovanih od početka epidemije u toj zemlji iznosi 12.515, dok je broj oporavljenih 9.030.

Broj preminulih u od početka epidemije iznosi 535. U ovom trenutku aktivan broj slučajeva iznosi 2.950.

U Crnoj Gori 73 novozaražene osobe

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata identifikovano 73 novoaražena slučaja među 494 analizirana testa saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Novopozitivni su iz Podgorice 17, Bijelog Polja 14, Nikšića 13, Rožaja 10, Berana sedam, Ulcinja šest, Pljevalja, Bara, Budve, Kotora, Mojkovca I Andrijevice po jedan.

Od jučerašnjeg preseka nisu prijavljeni smrti slučajevima. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid19 od početka juna meseca je 64 a od početka godine 73. Prijavljen je oporavak 72 pacijenta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1.105. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3.930.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.