Region: U Hrvatskoj se zatvaraju kafići i restorani; U BiH 34 smrtna slučaja i 1.589 novozaraženih, treći najveći broj novoobolelih u Sloveniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 11:43

Region: U Hrvatskoj se zatvaraju kafići i restorani; U BiH 34 smrtna slučaja i 1.589 novozaraženih, treći najveći broj novoobolelih u Sloveniji

U Hrvatskoj bi danas trebalo da budu saopštene nove pooštrone mere za sprečavanje širenja zaraze korona virusom, a epidemiolog Branko Kolarić kaže da će uprkos tim merama u naredne dve sedmice pritisak na bolnice i dalje biti velik.

"Cilj nam je da sa ovim merama to sprečimo", rekao je Kolarić i dodao da vakcina samo što nije proizvedena, a do tada treba što više smanjiti štetu.

Zato je, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, sada najbolje vreme za najstrože mere koje, kako je rekao, Hrvatska može da podnese.

Rezultati najavljenih mera biće vidljivi tek za dve tri sedmice, rekao je Kolarić.

Prema Kolariću, suština je da se izbegavaju svaka okupljanja i nikome, kaže, ne bi preporučio bila kakva partijanja.

Što se misa tiče, one su u prvom talasu bile odlično organizovane.

"Možemo govoriti i o duhovnosti i o svemu, ali cilj je da smanjimo broj ljudi koji dolaze u bolnicu", istakao je Kolarić.

Smatra da bi škole trebalo zatvoriti do katoličkog Božića, 25. decembra

Od 25. februara u Hrvatskoj, je do danas ukupno zabeleženo 111.617 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 1.501 preminulih, oporavilo se 89.425, a od toga 2.017 u poslednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 45.518 osoba. Do danas je ukupno testirano 702.242 osobe, od toga 10.194 u poslednja 24 sata.

U Hrvatskoj se zatvaraju kafići i restorani

U petak u ponoć u Hrvatskoj treba da stupe na snagu nove mere, a kako javlja portal Index , doneta je odluka da se zatvore svi kafići i restorani.

Mere bi trebalo da budu na snazi do Božića, navodi Index posle sastanka šefa Nacionalnog štaba i ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića sa županima.

"Argument je da se to pretvara u disko klubove", rekao je jedan od učesnika za portal.

Restoranima će biti omogućena dostava i to ne do 22 sata kako je prvotno bilo predviđeno, nego neograničeno.

Privremeno se, kako saznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitnes centri prema poslednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju osigurati 10 kvadratnih metara po korisniku.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor da li je broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli ostaju otvoreni, a njihovi će restorani moći da rade, ali samo za goste hotela.

Bioskopi i pozorišta ostaju otvoreni.

U Crnoj Gori novih 620 slučajeva, preminulo devet osoba

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata zabeleženo 620 novih slučajeva korona virusa, dok je devet osoba preminulo, saopštio je večeras Institut za javno zdravlje u Podgorici.

Kako prenose Vijesti, novozaraženi su evidentirani među 1.923 testiranih uzoraka.

Najveći broj novoobolelih je iz Podgorice, njih 240.

Ukupan broj preminulih povezanih sa infekcijom Kovid-19 od početka juna je 450, a od početka godine 459.

Do 17.30 časova prijavljeno je da su se oporavila 602 pacijenta, pa je trenutno aktivno 11.120 slučajeva.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 32.808.

Treći najveći broj novozaraženih u Sloveniji

 U Sloveniji je od poslednjeg preseka potvrđeno 2.226 novih slučajeva kovid-19, a u istom periodu od posledica bolesti umrle su 43 osobe, prenosi agencija STA .

U Sloveniji je do danas zaraženo preko 69.000 ljudi, dok je od posledica bolesti ukupno preminulo 1.199.

Vlada Slovenije doneće u četvrtak odluku o novim epidemiološkim merama, a krizni štab predlaže da se sve restriktivne mere produže i na sledeću nedelju.

Slovenački premijer Janez Janša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za krizu izazvanu korona virusom.

U Republici Srpskoj pojačani efekti virusa

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 29 smrtnih slučajeva i 417 novozaraženih korona virusom, saopštio je Institut za javno zdravlje. Najviše novozaraženih je u Banjaluci - 104.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 12.943 osobe, a nadzor je završen kod 90.943 lica.

U BiH 34 smrtna slučaja i 1.589 novozaraženih

U Bosni i Hercegovini, bez Brčko distrikta, je u poslednja 24 sata registrovano 1.589 novozaraženih i 34 smrtna slučaja.

Novozaraženi su evidentirani u svim kantonima FBiH. Sa današnjim dano ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1.418.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Region: U Makedoniji 1.160 novih slučajeva, preminulo 30 osoba, u Crnoj Gori umrlo 10, 508 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 10:52

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata prijavljen 51 smrtni slučaj i 4.009 novozaraženih korona virusa, što je najviše do sada...Aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je danas ukupno 21.725, od kojih je 2.171 na bolničkom lečenju. Na respiratoru su 252 pacijenta, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite...Od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.