Region: U Hrvatskoj 104 novozaraženih, još 346 novih slučajeva u BiH, u Crnoj Gori 97 novoobolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020, 14:55

Region: U Hrvatskoj 104 novozaraženih, još 346 novih slučajeva u BiH, u Crnoj Gori 97 novoobolelih

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su potvrđena 104 nova slučaja araze koronna virusom, što je broj aktivnih slučajeva povećalo na 1.112. Na lečenju su 132 osobe, a sedam pacijenata na respiratoru.

U protekla 24 sata testirano je 1.417 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno potvrđeno 46.34 osobe zaražene novim korona virusom.

Oporavile su se 3394 osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a dosad je preminulo stotinu dvadeset i osam osoba.

Ukupno su testirane 108.222 osobe.

Slovenija zasad neće staviti Hrvatsku na "crvenu listu"

Slovenija za sada neće staviti Hrvatsku na "crvenu listu" država za koje je obavezan karantin, izjavio je danas slovenački ministar zdravlja Tomaž Gantar.

On je na konferenciji za novinare rekao da za sada nema nikakve inicijative da se Hrvatska proglasi crvenom zonom.

Odluke o stavljanju država na crvenu listu ne donose se tako brzo i epidemiolozi koji prate stanje u susednim državama žele da se takve odluke donose usaglašeno i da se reaguje zajednički, napomenuo je ministar.

Prema njegovim rečima za Hrvatsku je dobro što je donela nove mere za obuzdavanje širenja korona virusa i zaoštrila režim ulaska iz Srbije, BiH i Crne Gore, tri zemlje koje su na slovenačkoj "crvenoj listi", prenosi Hina.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, Slovenija u poslednjih 14 dana ima 12 novih zaraženih na 100.000 stanovnika, a Hrvatska duplo više, pa su po važećim kriterijumima obe države u "žutoj" epidemiološkoj međuzoni.

Ipak, Gantar podseća da se za određivanje bezbednosti destinacija, uz broj zaraženih, u zadnje dve nedelje koriste dodatna merila, poput blizine države, odnosno gleda se da li se radi o susednoj zemlji sa velikom međusobnom frekvencijom putnika ili geografski udaljenoj državi iz koje je rizik uvoza virusa daleko manji.

Još 346 novih slučajeva korona virusa u BiH

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 346 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je šest osoba.

U Republici Srpskoj je 146 novoobolelih, preminule su dve osobe. U Federaciji BiH registrovano je 197 novih slučajeva i četiri smrtna, a u Brčko Distriktu tri pozitivne osobe.

U RS je za 24 sata testirano 655 laboratorijskih uzoraka, a u FBiH 1.126 osoba, prenose mediji u BiH.

U Bosni i Hercegovini do sad je testirano oko 127.000 ljudi, a ukupno su zaražene 9.462 osobe.

U Crnoj Gori još 97 zaraženih i jedan smrtni slučaj

U poslednja 24 sata u Crnoj Gori je potvrđen je jedan smrtni slučaj i 97 novozaraženih korona virusom od 487 testiranih uzoraka, saopštio je Institut za javno zdravlje.

"Ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva od početka juna povezanih sa COVID19 je 31", navodi se u saopštenju.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno je 1.991.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.