Region: U Crnoj Gori bez novih slučajeva korona virusa, prvi dan bez novoobolelih u Sloveniji od 4. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2020, 09:55

Region: U Crnoj Gori bez novih slučajeva korona virusa, prvi dan bez novoobolelih u Sloveniji od 4. marta

U Crnoj Gori u poslednja 24 sata nije prijavljen nijedan novi slučaj krooan virusa, pa je ukupan broj zaraženih ostao 322, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Kako se navodi, od jučerašnjeg preseka analizirano je 106 uzorka među kojima nije bilo novoinficiranih.

Od pocetka epidemije u Crnoj Gori je preminulo osam osoba, a broj onih koji su se oporavili trenutno iznosi 249.

Prvi dan bez novoobolelih u Sloveniji od 4. marta

U Sloveniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, što je prvi put posle skoro dva meseca da nije otkrivena nijedna obolela osoba, saopštila je danas slovenačka vlada.

U istom periodu preminule su dve osobe, pa je broj smrtnih slučajeva porastao na 96.

U saopštenju se napominje da je u poslednja 24 sata je sprovedeno 500 testova, a ukupni broj inficiranih ostaje 1.439.

Ovo je prvi dan bez zaraze koronavirusom nakon 4. marta, kada je testiranjem bio potvrđen prvi slučaj, a u proteklih nedelju dana, zahvaljujući preventivnim merama i restrikcijama, broj novozaraženih varirao je između pet i 11, prenosi Hina.

Iako je situacija s kovidom-19 pod kontrolom, a epidemija se smiruje, slovenski epidemiolozi upozoravaju da to nikako ne znači da će virus nestati i da je opasnost novog rasta šitrenja zaraze otklonjena i ističu da je potrebno dosledno se pridržavanje mera socijalne distance, higijene i još važećih restrikcija u predstojećim danima, nedeljama i mesecima.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.