U Italiji broj obolelih od koronavirusa porastao na 17

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji broj obolelih od koronavirusa porastao na 17

Broj obolelih od novog korona virusa u Italiji porastao je četvorostruko i sada iznosi 17, saopštili su večeras predstavnici italijanskog zdravstva.

Kako je preneo AP, zbog širenja novog virusa vlasti su bile primorane da zatvore škole, restorane i prodavnice.

Nova grupa obolelih registrovana je u nekoliko malih gradova jugoistočno od Milana u Lombardiji, rekao je rukovodilac lokalnih zdravstvenih službi Đulio Galera.

"Ovo se moglo očekivati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako smo se nadali da se neće desiti", dodao je Galera.

Prva osoba kod koje je registrovan virus iz nove grupe obolelih je 38-godišnji Italijan koji se 21. januara video sa osobom koja je došla iz Kine.

Sada se pomenuti 38-godišnjak nalazi u kritičnom stanju u bolnici, a virus je registrovan i kod njegove supruge i prijatelja, saopštile su ranije lokalne vlasti.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio da Italiju sada pogađaju slične lokalizovane pojave novog virusa kao što je to bio slučaj s Francuskom i Nemačkom.

Speranca je izdao naređenje o posebnim merama za suzbijanje virusa u 10 lombardiijskih gradova u kojima je do sada registrovan koronavirus.

AP dodaje da je reč o gradovima sa između 1.000 i 15.000 stanovnika i da se nalaze na oko 60 kilometara jugoistočno od lombardijske prestonice Milana.

Prema naredbi Sperance, do daljeg su u pomenutim gradovima odložena javna okupljanja, komercijalne i privredne aktivnosti, kao i rekreativne, sportske i obrazovne aktivnosti, dodaje AP.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.