Raste broj obolelih od korone u Pčinjskom okrugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 10:01

Raste broj obolelih od korone u Pčinjskom okrugu

Raste broj obolelih od korona virusa i u tri od sedam opština Pčinjskog okruga, Bujanovcu, Vranju i Preševu, a prvi slučajevi posle dužeg vremena pojavili su se i u Surdulici i Vladičinom Hanu.

Od 60 testiranih osoba, 16 je pozitivno na korona virus, najviše iz Vranja, Bujanovca i Preševa, prenosi RTS.

U toj opštini bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je slučajeva da ljudi nisu želeli da se jave lekaru, pa su se lečili kod kuće, a u jeku epidemije organizovala su se veselja i proslave.

Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu Daliborka Pavlović kaže za RTS da je sudeći po podacima o broju pregleda iz kovid ambulante Doma zdravlja u Bujanovcu za vikend bilo mirno.

"U subotu smo imali 11, a u nedelju devet pregleda. Prošle nedelje je došlo do blage destabilizacije situacije i registrovali smo povećanje broja prvih pregleda u kovid ambulanti. Reč je o odraslom stanovništvu i infekcije nije bilo u dečjoj populaciji", kazala je Pavlović.

Od početka epidemije, navodi, ukupno je 210 zaraženih, a u oktobru je bilo 11 novoregistrovanih kovid pacijenata.

Kaže da se danas svi uglavnom javljaju lekarima u kovid ambulanti i ne leče se kod kuće.

"Sve što može završava se na primarnom nivou. U slučaju težih bolesnika, pacijenti se upućuju prema Vranju, Surdulici i Kliničkom centru u Nišu", kazala je Pavlović.

U kovid bolnici u Vranju je 30 pacijenata, 20 je sa upalama pluća, a deset na respiratoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RASTE BROJ OBOLELIH U OVOM DELU SRBIJE: U pojedinim opštinama prvi slučajevi posle dužeg vremena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020

Raste broj obolelih od korona virusa i u tri od sedam opština Pčinjskog okruga, Bujanovcu, Vranju i Preševu, a prvi slučajevi posle dužeg vremena pojavili su se i u Surdulici i Vladičinom Hanu...Od 60 testiranih osoba, 16 je pozitivno na korona virus, najviše iz Vranja, Bujanovca i Preševa...U...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.